czwartek, 4 kwietnia 2013

Czekoladowe raw kuleczki

Słodkości, które podbiją Wasze serca :) Wykonanie jest proste i nie zabiera dużo czasu.

Składniki :
- jagody goji - jedna szklanka
- płatki owsiane - półtora szklanki
- 4 łyżki roztopionego oleju kokosowego
- syrop z agary
- karob - 2-3 łyżki

Sposób wykonania :
Jagody goji oraz płatki owsiane wrzucamy do blendera. Wrzucamy tryb siekacza :) Roztapiamy olej kokosowy, który swą płynną konsystencje osiąga już w temperaturze od ok. 25 stopni.
Do rozdrobnionej masy wlewamy już roztopiony olej oraz syrop z agawy. Wlewamy go tyle, by masa konsystencji była kleista, ale zwarta na tyle, by móc formować z niej kuleczki. Do całości dodajemy z 2-3 łyżki karobu. Całość mieszamy.
Teraz troszkę pracy czeka nas w lepienie kuleczek w dłoniach, ale to także dobra zabawa, lub chwila wyciszenia umysłu.
Takie oto czekoladki wstawiamy do zamrażalki na ok 45 min lub jakieś 2 h do lodówki.

Enjoy :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz